Unge talenter til DM i Skills 2020

Unge talenter til DM i Skills 2020

au2parts er en del af den danske reservedelsimportør Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN (CAC), der ejes af CAC Fonden.

I weekenden uddelte CAC Fonden, der bl.a. ejer Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN (i daglig tale CAC) og herigennem au2parts, for tredje gang, præmier til deltagerne til DM i Skills 2020. Dette er den sidste præmieoverrækkelse i forbindelse med Fondens oprindelige donation på 1 mio. kroner til formålet.

Grundet den positive respons fra elever og undervisere fra landets erhvervsskoler, har Fonden besluttet at donere endnu 1 mio. kroner og fortsætter dermed præmieringen af unge mekanikerelever for at sætte fokus på de faglige uddannelser. 

Fra torsdag d. 16/1 til lørdag d. 18/1 blev der blevet afholdt DM i Skills i Bella Center, hvor omkring 300 af de dygtigste unge fra landets erhvervsskoler har deltaget på mange forskellige fagområder, herunder personvognsmekaniker-faget.

Lørdag d. 18/1-2020 blev vinderen inden for personvognsmekaniker-faget kåret til DM i Skills 2020. Vinderen blev Casper Østergaard fra Nyholm Auto i Ulfborg, som er med i au2parts’ No-Name koncept. For hans flotte præstation modtog han en stor værkstedsvogn med værktøj. Han modtog desuden, sammen med de andre deltagere, en fagrelevantrejse til München for at besøge BMW’s fabriker sammen med underviser eller mester. Alle de dygtige mekaniker-lærlinge modtog hver en kuffert med eget navn broderet på. Deltagerne modtog desuden også Milwaukee elværktøj i gave for deres imponerende bedrifter.

Til overrækkelsen introducerede Industriens Uddannelser CAC Fonden og Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN’s direktør, Thomas Jensen, som også sidder i Fondens bestyrelse. Han fortalte om initiativet og fondens formål og overrakte præmierne til vinderne sammen med rosende ord om deres præstationer, samt vigtigheden af unge med deltagernes færdigheder i fremtidens Danmark. ”Det er dejligt, at der er kommet så stor fokus på de faglærte uddannelser. Vi er i CAC Fonden glade for, at vi kan få lov til at være med til at sætte fokus på dette vigtige område. Ingen tvivl om, at evnen til at kombinere håndens og åndens arbejde bliver en mangelvare fremover, også i vores branche”.

Legatoverrækkelsen fandt sted på personvognsmekaniker standen efter udnævnelsen af vinderne, hvor venner, familie, undervisere, mestre og kollegaer var inviteret med til at overvære lærlingene blive hyldet.

Hvad bliver der af de dygtige Skills deltagere:
Dygtighed og flid et nogle af de kompetencer, der som oftest kendetegner en Skills deltager. Kompetencer, som de kan tage og tager sig med videre, hvilket følgende beretninger vidner om, når vi se på, hvad nogle af deltagerne har bedrevet videre siden de deltog til Skills:
• Et eventyr til Canada for at arbejde efter at være blevet udlært, for herefter at vende tilbage til sin læreplads for overtagelse og starte sit eget værksted.
• Påbegyndt maskinmesteruddannelse for at supplere sin afsluttede mekanikeruddannelse.
• Bådbranchen kaldte på en udlært Skills deltager, hvilket har resulteret i eget firma, hvor han udfører service og reparationer på både og skibe.
• Det er ikke atypisk at se, at en del Skills deltagere er blevet tekniske rådgivere, ingeniører, undervisere og lignende, hvor de dagligt kan gøre brug af deres tekniske kompetencer

Hertil kommer mange tidligere deltagere, der nu har startet sine egne værksteder, og flere af dem har i dag selv lærlinge.

CAC’s grundlægger, fabrikant Carl Christensen, indskrev støtte til dygtiggørelse af unge mennesker i Fondens fundats, hvilket har gjort, at CAC-fonden nu har doneret endnu en million til støtte af uddannelse af dygtige mekanikerlærlinge.